Dziwny odgłos w przedniej części auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GooRALL vrs
    Ambiente
    • 2007
    • 179

Zamieszczone przez lec
    odkrec kolo i zobacz czy to faktycznie nie kamien

mozesz tez podniesc auto i obrocic kolo reka - jesli to lozyska to bedzie slychac
    no tak ale jezeli to bylby np kamien to chyba na biegu jalowym gdy auto sie toczy tez powinno byc slychac bicie a tego nie zauwazylem. slychac tylko jak jade na biegu.
    9/10 facetow woli kobiety z duzym biustem, ten 10 woli tych 9

Komentarz

nie doczytalem z tym jalowym biegiem.... nie mniej od napedu moga isc jakies drgania ktore powoduje ze jesli jest jakis kamyk to o cos puka.... zalezy jaki to dzwiek jest. Gdybam..... a auto sie toczy prosto czy skreca, czy nie ma znaczenia ? czy jak rozpedzisz auto do np 60 km/h i wrzucasz na luz to przestaje ? zoabacz na luzie ale na nierownosciach

Komentarz

• GooRALL vrs
        Ambiente
        • 2007
        • 179

ok wrocilem z pracy i jest tak!
        "witam ja apropo dziwnych dzwiekow
        dzis gdy jechalem do pracy uslyszalem dziwny dzwiek wydobywajacy sie z przedniej czesci auta. dzwiek przypominal stukot jak by w kole byl jakis kamyk.
        po moich krotkich ogledzinach wyszlo ze auto na postoju chodzi normalnie,
        gdy toczy sie na jalowym biegu chodzi normalnie,
        gdfy tylko wrzucam bieg i zaczynam dodawac gazu zaczyna sie stukot, ktorego czestotliwosc rosnie wraz z predkoscia.
        prosze pomozcie bo jestem lekko przerazony co to moze byc moze to tylko fakt ze jestem przewrazliwiony ale to wkoncu moja niunia " cytujesam siebie bo to wszystko sie potwierdza sam wydobywajacy sie odglos bardziej przypomina pan na schodach.
        dzwiek pojawia sie w chwili ruszania i jest to jedno pukniecie. w chwili zwiekszenia predkosci rosnie czestotliwosc wydobywajacego sie dzwieku :shock:

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Zamieszczone przez GooRALL vrs
          "witam ja apropo dziwnych dzwiekow
          Twój opis jednoznacznie kojarzy mi się z moją przypadłością opisaną w pierwszym poście.
          I mimo, że byłem pewien, że to nie łożysko, okazało się, iż właśnie ono jest sprawcą całego zamieszania

Komentarz

• GooRALL vrs
            Ambiente
            • 2007
            • 179

Zamieszczone przez arci9
            Twój opis jednoznacznie kojarzy mi się z moją przypadłością opisaną w pierwszym poście.
            I mimo, że byłem pewien, że to nie łożysko, okazało się, iż właśnie ono jest sprawcą całego zamieszania
            dzieki chlopaki za pomoc
            ale teraz troche humoru :P
            wlasnie wqrocilem od mechanika i co sie oazalo mialem przegob przykrecony na 2 sroby. nawet niechce sobie wyobrazic co sie dzieje gdy przegob peka przy 160 km/h :shock:

Komentarz

• tom2212
              RS
              • 2008
              • 3892

Witajcie Trochę odświeżę temat mam podobną sytuację, a mianowicie przy dodawaniu gazu jak i odejmowaniu czyli na obciążeniu słychać takie terterter terkotanie ale ja dam na luz to już cisza dodam że dzieję się to przy lewym kole zauważyłem jeszcze coś że jak jadę od 80km/h i to mocno trzęsie autem i jest to odczuwalne z lewej strony :| czy u mnie też przyczyną jest lub może być łożysko czy coś innego ??

Komentarz

Pracuję...